Ga verder naar de inhoud

Driewieler (voor één persoon)

Voor één fietser.

Extra stabiliteit en vrijheid met de driewieler!

Lees hier meer over de driewieler en ontdek of deze fiets bij je past.

 

Voor wie is de driewieler (voor één persoon)?

Een driewieler is geschikt voor één fietser waarbij je zelf trapt en stuurt. Het biedt een oplossing voor iedereen die zich niet comfortabel voelt op een stadsfiets met twee wielen. Ideaal dus voor wie moeite heeft met evenwicht of extra stabiliteit tijdens het fietsen nodig heeft. Deze fietsen zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. 

Wat is een driewieler (voor één persoon)?

Een driewieler is een fiets met één wiel vooraan en twee wielen achteraan. Dit vergroot de stabiliteit en verkleint de kans op vallen in de bochten. Indien je een stadsfiets gewoon bent is dit wel wennen gezien het frame in de bocht niet helt. De fietser trapt recht naar beneden en zit relatief hoog. Er is een lage opstap voorzien waardoor je makkelijk kan plaatsnemen. Vaak is er ook elektrische ondersteuning beschikbaar alsook zijn er driewielers op kindermaat. 

Naast de klassieke driewieler zijn er nog varianten. Er bestaan driewielers met een extra wiel vooraan in plaats van achteraan waardoor je makkelijker de breedte kan inschatten. Daarnaast is er de lage instapdriewieler die instappen nog eenvoudiger maakt en de driewielzitfiets voor meer comfort en rugondersteuning. Het is dus belangrijk de specificaties na te gaan bij het deelpunten waar je een driewieler ontleent.

Voor wie comfortabel in een ligpositie wil fietsen, is er de driewieler ligfiets. Voor wie juist snelheid wil maken, is er de driewieler racefiets. Deze twee types vind je ook terug op onze website, neem een kijkje voor meer info.

Ontdek de verschillende soorten driewielers!

foto van driewieler ligfiets

Voor één fietser.

Een combinatie van stabiliteit en comfort zorgen voor een heerlijke tocht!

Lees hier meer over de driewieler en ontdek of deze fiets bij je past.

Voor één fietser.

Extra stabiliteit en snelheid met de driewieler!

Lees hier meer over de driewieler racefiets en ontdek of deze fiets bij je past. 

Welke deelfiets zoek je?

Samen erop uit met de fiets? Via deze kaart vind je alle locaties die aangepaste fietsen verhuren, uitlenen of delen. Er zijn fietsen in…