Ga verder naar de inhoud

O.C. Sint-Ferdinand/Dagcentrum 't Brugske

Het deelpunt is bij dagcentrum 't Brugske in Leopoldsburg. Wij zijn een volwassenenwerking waar personen met een beperking (verstandelijk, sensorisch/motorisch, autisme,…) een zinvolle dagbesteding doen.

Bij Orthopedagogisch Centrum Sint-Ferdinand in Lummen werken de domeinen onderwijs en welzijn geïntegreerd samen. Onze voorziening bestaat inmiddels sinds 1896 en behoort tot de vzw Organisatie Broeders van Liefde.

Sint-Ferdinand blijft inspelen op nieuwe noden en uitdagingen. We bieden een breed zorg- en onderwijsaanbod aan voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (verstandelijke) beperking, autismespectrumstoornissen (ASS) en/of gedrags- en emotionele problemen in de regio’s Lummen, Leopoldsburg, Hasselt, Sint-Truiden en Tessenderlo.

Zo is er het orthopedagogisch centrum voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en/of gedrags- en/of emotionele problemen (Lummen, Leopoldsburg, Hasselt, Sint-Truiden). Daarnaast bieden we lager onderwijs op maat aan bij De Blinker (Lummen) en buitengewoon secundair onderwijs voor de opleidingsvormen 1, 3 en 4 (OV1, OV3, OV4) bij Secundaire Scholen Sint-Ferdinand (Lummen , Leopoldsburg, Tessenderlo).

Onze hoofdcampus vindt u aan de Sint-Ferdinandstraat in Lummen. 

Testrit vooraf
Advies aangepaste fietsen
Toegankelijke fietsroutes in de buurt
Ook gewone stadsfietsen beschikbaar

Fiets geleend bij O.C. Sint-Ferdinand/Dagcentrum 't Brugske?

Laat ons weten hoe het was!

Bereikbaarheid & openingsuren

Locatie: Eloi Hellenboschstraat 40, 3970 Leopoldsburg

Openingsuren: 09.00u-15.30u (ma-vrij)

Dienstverlening en faciliteiten

Door de week kan je bij 't Brugske elke dag deelnemen aan één van de drie ateliers: een creatief, een productief en een expressie-atelier.

  • Creatief atelier

In het creatief atelier ligt de nadruk vooral op het proces van ‘samen iets creëren’. Het gaat vooral over het proces dat je zelf kan beleven en waar je zelf aandacht aan wil geven. Het is een rustig atelier, waar heel wat creatieve technieken aan bod komen. Er is zeker ook tijd voor een babbel, wanneer je het al eens moeilijk hebt, wanneer je net iets leuk wil delen of gewoon omdat je er zin in hebt…

  • Productief atelier

In het productief atelier worden dingen geproduceerd en is er iets meer tijdsdruk. We doen semi-werk. Dit is werk dat we in opdracht van een bedrijf uitvoeren. Verder werken we met hout en maken we bv. nestkastjes, houten kerstbomen, enz. Ook koken valt onder het productief atelier. Een aantal dagen per week maken we zelf verse maaltijden en soep klaar. In dit atelier heb je zeker een voldaan gevoel omdat je altijd een afgewerkt product hebt op het einde van het atelier.

  • Expressief atelier

Het expressief atelier richt zich vooral op de persoonlijke ontwikkeling. Jezelf overstijgen tijdens het toneel, bijleren tijdens vorming of actua, sporten om jezelf fit te houden en zelfs ontspanning en muziek komen aan bod. Hier kun je vooral volledig jezelf zijn en zoeken naar waar jouw talenten liggen.

Uitgebreid en flexibel aanbod binnen ateliers

Binnen het atelier is ruimte voor een uitgebreid aanbod op maat van elke cliënt. Samen met jou stellen we een programma op dat gebaseerd is op jouw interesses en vaardigheden. Je eigen programma is dus een combinatie van de verschillende ateliers.

Daarnaast is er een flexibel aanbod. Hier is ruimte voor activiteiten bovenop het basisaanbod, waar de nadruk vooral ligt op ontspanning, sport en vorming. Je kan je hier elke maand opnieuw voor inschrijven. Er kan bijvoorbeeld worden meegedaan aan een sportdag, een vorming rond vriendschap, een stadsbezoekje, …

Soms organiseert het dagcentrum gemeenschappelijke activiteiten zoals bv. een kerstfeest, buitenbeenpop,… Dan gaan de ateliers die dag of dat dagdeel niet door.

Hoe kan ik reserveren?

Je kan een deelfiets reserveren door te bellen naar 't Brugske via het telefoonnummer 011/401 809. Of stuur een mail naar brugske@ferdinand.broedersvanliefde.be.

Onze fietsen

Driewieler (voor één persoon)

aantal: 3
Merk: Tri-bike
Kenmerken:
Driewieler voor één persoon
Aantal personen op de fiets: 1
Huurprijs: Gratis
Waarborg: 20 euro
Uitleenduur: een volledige dag
Geschikt voor kinderen: Nee
Elektrisch: Nee

Fiets geleend bij O.C. Sint-Ferdinand/Dagcentrum 't Brugske? Laat ons weten hoe het was!

Zal niet gepubliceerd worden
Score