Ga verder naar de inhoud

Samen op de Fiets vzw

Samen op de Fiets vzw is in 2021 opgericht als burgerbudgetproject in Genk en wordt volledig door vrijwilligers gerund.

Geïnspireerd op de wereldwijde community 'Cycling without Age', organiseren wij recreatieve riksjaritten voor wie zelf niet (meer) kan fietsen, samen met een medepassagier. Leeftijd speelt hierbij geen rol. 

De routekeuze is in overleg. We stoppen op hotspots en doen vaak een terrasje onderweg. Samen fietsplezier beleven is ons motto! 

De riksja's worden niet uitgeleend of verhuurd, maar altijd bestuurd door een (door ons) opgeleide en vrijwillige fietspiloot.

Fiets geleend bij Samen op de Fiets vzw?

Laat ons weten hoe het was!

Bereikbaarheid & openingsuren

We rijden in principe op weekdagen in de namiddag met vertrek om 14u. Weekendritten mits beschikbaarheid van fietspiloot. 

Vertrek en aankomst is aan de ingang van het Grand Kaffee Portavida, Welzijnscampus nr. 15, Weg naar As te Genk. Parkeren doe je ondergronds op Parking 2 (betalend, 0,5 EUR/30 min.). 

Het ganse jaar door bieden we riksjaritten aan, als het weer het toelaat. Is het wat frisser of koud? Of een buitje onderweg? Wij hebben fleecedekentjes, beenkleden en regencapes ter beschikking.

Info en contact: www.samenopdefiets.be

Dienstverlening en faciliteiten

Het Grand Kaffee Portavida biedt mogelijkheid tot een hapje en een drankje, alsook gebruik van sanitair. 

Opgelet! Tijdens de zomermaanden 2024 is het Grand Kaffee gesloten voor een renovatie. Vanaf 1 september 2024 kan iedereen er 7/7 terecht voor een uitgebreide kaart vol lokaal lekkers.

Hoe kan ik reserveren?

Tot nu toe is een riksjarit voor Genkenaren gratis (een vrije bijdrage is altijd welkom).

Woon je buiten Genk? Dan betaal je 5 euro per riksja (of meer als steun).

Reserveren gebeurt altijd schriftelijk via www.samenopdefiets.be of via info@samenopdefiets.be. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om de rit concreet vast te leggen. De rit wordt ook altijd via mail bevestigd nadat we alle nodige gegevens hebben ontvangen.

Onze fietsen

Riksja of trans­port­fiets

aantal: 4
Merk: Van Raam
Kenmerken:
2 passagiers zitten comfortabel vooraan in de riksja. Minstens één passagier is minder mobiel. Rijden er twee minder mobiele passagiers mee, dan vragen wij dat er een mobiele persoon meerijdt met de eigen fiets. Wie rolstoelgebonden is kan helaas niet mee. De passagiers moeten nog zelf kunnen stappen, hoe moeizaam ook, eventueel met hulp. Een stok kan mee met de riksja. Belangrijk! De riksja's worden niet verhuurd, maar door een door ons opgeleide fietspiloot bestuurd.
Aantal personen op de fiets: 2
Huurprijs: Inwoners van Genk: 0 EUR of vrije bijdrage - Niet-inwoners van Genk: 5 EUR/riksja of meer als steun
Uitleenduur: een halve dag
Geschikt voor kinderen: Ja
Elektrisch: Ja

Fiets geleend bij Samen op de Fiets vzw? Laat ons weten hoe het was!

Zal niet gepubliceerd worden
Score