Ga verder naar de inhoud

Dit was de Bike Parade van Velo City in Gent!

19.06.2024

Op 19 juni ging in Gent de Bike Parade door, een grote fietsparade door de stad die gelinkt is aan het internationale fietscongres Velo City. Vanuit Gfietst.be wilden we tijdens deze parade aandacht vragen voor aangepaste fietsen, en dus trokken we erheen met heel wat aangepaste fietsen én een rugzak vol Gfietst.be sokken.

Aangepaste fietsen op de eerste rij

Want zo hoort het toch?

Er kwam heel wat reactie op onze oproep om massaal te komen meefietsen met een aangepaste fiets, zo konden we mooi de eerste rijen vullen met een arsenaal aan aangepaste fietsen: riksjas, duofietsen, driewielers, tandems... Voor elk wat wils! Onze brigade nam plaats achter Filip Watteeuw, de Gentse schepen van mobiliteit en trapte zo mee de parade op gang.

Sokken in de kijker

Om nog meer aandacht te vragen voor aangepast fietsen deelden we ook onze eigen ontworpen sokken uit. Iedereen die op een aangepaste fiets meereed, kreeg alvast een paar sokken. Maar ook mensen zonder aangepaste fiets konden kans maken op een paar sokken. Dat moesten ze echter wel verdienen door een vraag over aangepast fietsen te beantwoorden. Er waren drie mogelijke vragen:

  1. Noem twee types aangepaste fietsen.
  2. Hoeveel kost een rolstoelplateaufiets ongeveer?
  3. Wat is Gfietst.be

Zou jij het antwoord weten op alle drie deze vragen? We hopen dat je toch zeker het eerste en het laatste weet, aangezien je op bezoek bent op Gfietst.be!

Genieten maar!

Na het startschot was het acht kilometer puur genieten! Met de zon op ons gezicht fietsten we samen door de autovrije straten van Gent en zelfs op de "fly over". Onderweg werden de aangepaste fietsen het luidst aangemoedigd van iedereen. We toonden dat ook aangepaste fietsen thuishoren in het verkeer, en we zijn er zeker van dat heel wat mensen er iets over hebben bijgeleerd! 

Met dank aan de Fietsambassade, Triple Challenge en WZC De Vijvers om zo massaal aanwezig te zijn en met ons mee te fietsen en aangepaste fietsen in de kijker te rijden.