Ga verder naar de inhoud

Handbike

Geschikt voor één fietser. 

Ontdek met een handbike de kracht van je armen en het avontuur op de weg! 

Lees hier meer over de handbike en ontdek of deze fiets bij je past.
 

 

 

Voor wie is de handbike?

De handbike is geschikt voor iedereen die wil fietsen met de armen. Ideaal voor mensen met een beperking aan de benen of indien men moeite heeft met trappen. Een handbike kan ook een alternatief bieden bij een blessure aan de benen of voor wie zijn bovenlichaam wil trainen. 

Wat is een handbike?

Een handbike is een fiets die wordt aangedreven door de handen in plaats van de voeten. Vanuit een zittende of liggende positie gebruik je de handpedalen om je voort te stuwen. Er bestaan handbikes met een vast frame en aankoppelbare handbikes. Een handbike met een vast frame bestaat uit drie wielen en ligt dichtbij de grond. Handbikes met een vast frame zijn ook verkrijgbaar in een off-road model (eerdere geschikt voor een ruiger terrein) of een sportmodel (geschikt voor wedstrijden). Voor rolstoelgebruikers zijn er aankoppelbare handbikes die met een aankoppelstuk aan de rolstoel kunnen worden bevestigd. Daarnaast zijn er elektrische varianten beschikbaar voor extra ondersteuning.

Deze fietsen zijn misschien ook iets voor jou!

Geschikt voor één bestuurder en één passagier.

Perfect voor een ontspannen tochtje door een rolstoelgebruiker en begeleider!

Lees hier meer over de rolstoelfiets, ook wel gekend als de kuipfiets, de O'pair of de Duetfiets, en ontdek of deze fiets bij je past!

 

Geschikt voor een bestuurder en één of twee passagiers

Genieten van een fietstocht, én van een babbel met je gezelschap!

Lees hier alles over de riskjas of transportfietsen, en ontdek of deze fiets bij jou past.

Welke deelfiets zoek je?

Samen erop uit met de fiets? Via deze kaart vind je alle locaties die aangepaste fietsen verhuren, uitlenen of delen. Er zijn fietsen in…