Ga verder naar de inhoud

Rol­stoel­fiets of kuipfiets

Geschikt voor één bestuurder en één passagier.

Perfect voor een ontspannen tochtje door een rolstoelgebruiker en begeleider!

Lees hier meer over de rolstoelfiets, ook wel gekend als de kuipfiets, de O'pair of de Duetfiets, en ontdek of deze fiets bij je past!

 

Voor wie is de rolstoelfiets?

Een rolstoelfiets is ideaal voor een rolstoelgebruiker en begeleider die samen willen fietsen, zonder daarbij de eigen rolstoel op de fiets te moeten bevestigen. De bestuurder zit achteraan, en de bijrijder zit comfortabel vooraan en kan zo maximaal genieten van de fietstocht. Deze rolstoelfietsen bestaan zowel voor kinderen als volwassenen, en zijn vaak ook elektrisch ondersteund.

Wat is een rolstoelfiets?

Een rolstoelfiets is een handige combinatie van een rolstoel en een fiets in één! Anders dan bij de rolstoelplateaufiets is het rolstoelgedeelte hier ingebouwd in de fiets. Je hoeft dus geen eigen rolstoel op de fiets te zetten of vast te maken. Vooraan kan een rolstoelgebruiker veilig en comfortabel vastgeklikt worden in het rolstoelgedeelte van de fiets, en achteraan kan de begeleider comfortabel trappen. Zo kunnen jullie samen genieten van de fietstocht en het uitzicht. De meest gekende rolstoelfietsen zijn de Duetfiets van Huka en de O'pair van Van Raam, maar er zijn uiteraard ook nog andere merken!

Deze fietsen zijn misschien ook iets voor jou!

Geschikt voor één bestuurder en één fietser in de eigen rolstoel

Maximaal genieten van een fietstochtje in het comfort van je eigen rolstoel!

Lees hier meer over de rolstoelplateaufiets, en ontdek of deze fiets bij jou past.

Welke deelfiets zoek je?

Samen erop uit met de fiets? Via deze kaart vind je alle locaties die aangepaste fietsen verhuren, uitlenen of delen. Er zijn fietsen in…