Ga verder naar de inhoud

Rol­stoel­pla­teau­fiets

Geschikt voor één bestuurder en één passagier in de eigen rolstoel

Maximaal genieten van een fietstochtje in het comfort van je eigen rolstoel!

Lees hier meer over de rolstoelplateaufiets, en ontdek of deze fiets bij jou past.

Voor wie is de rolstoelplateaufiets?

De rolstoelplateaufiets is voornamelijk geschikt voor mensen die vanuit hun eigen, comfortabele rolstoel willen genieten van een fietstochtje. Anders dan bij de rolstoelfiets kan de rolstoelgebruiker hier comfortabel blijven zitten in de eigen rolstoel, zonder dat er een transfer nodig is. De rolstoelplateaufietsen zijn altijd elektrisch ondersteund, dus ook voor de bestuurder of fietsbuddy is het rijden met deze fiets pure ontspanning. Let wel op, niet elke rolstoelplateaufiets is geschikt voor een elektrische rolstoel, bij de infofiche van het deelpunt kan je dit nagaan. 

Wat is de rolstoelplateaufiets?

Een rolstoelplateaufiets is een fiets waarbij je vooraan een plateau hebt waarop een bestaande rolstoel bevestigd kan worden. Zo kan een rolstoelgebruiker in de eigen rolstoel blijven zitten en op het plateau gezet worden. Achter het plateau zit de bestuurder, die dankzij de elektrische ondersteuning comfortabel kan trappen, en nog steeds optimaal kan meegenieten van het uitzicht. 

Dankzij het ontwerp van de fiets met een kantelbare oprijplaat kan je de rolstoel makkelijk en zonder krachtinspanning op de plaat rijden. De standaard rolstoelplateaufietsen zijn niet geschikt voor elektrische rolstoelen, maar er bestaan ook versterkte modellen die dat wel zijn. Dit vraag je best na bij je deelpunt. De meest gekende en meest gebruikte rolstoelplateaufiets is de VeloPlus van Van Raam, maar er zijn uiteraard ook nog andere merken.

Deze fietsen zijn misschien ook iets voor jou!

Geschikt voor één bestuurder en één passagier.

Perfect voor een ontspannen tochtje door een rolstoelgebruiker en begeleider!

Lees hier meer over de rolstoelfiets, ook wel gekend als de kuipfiets, de O'pair of de Duetfiets, en ontdek of deze fiets bij je past!

 

Welke deelfiets zoek je?

Samen erop uit met de fiets? Via deze kaart vind je alle locaties die aangepaste fietsen verhuren, uitlenen of delen. Er zijn fietsen in…